امروز : چهارشنبه, ۳۰ آبان , ۱۴۰۳
ارائه گزارش خلاف به شهرداری در مرحله گودبرداری
یکی از اشتباهات رایج مهندسان ناظر به ویژه مهندسان جوان، ترس از ارائه گزارش خلاف در مرحله گود برداری به مرجع صدور پروانه می باشد. از آنجایی که در بین مهندسان رایج شده است هرگونه توقف در عملیات ساختمانی در مرحله گودبرداری جایز نیست و درصورتی که در این توقف ، مهندس ناظر به هر […]
یکی از اشتباهات رایج مهندسان ناظر به ویژه مهندسان جوان، ترس از ارائه گزارش خلاف در مرحله گود برداری به مرجع صدور پروانه می باشد.
از آنجایی که در بین مهندسان رایج شده است هرگونه توقف در عملیات ساختمانی در مرحله گودبرداری جایز نیست و درصورتی که در این توقف ، مهندس ناظر به هر دلیل سهیم باشد میتواند عواقب انتظامی و بعضاً قضایی برایش داشته باشد ، ناظران ما را در ارائه گزارش خلاف در مرحله گودبرداری دچار تردید مینماید.
توجه داشته باشید، در خصوص ارائه گزارش خلاف، قانونگذار در هیچ مرحله ای ناظر را محدود به ارائه گزارش نکرده است و صراحتا عنوان نموده در هر مرحله از ساخت چنانچه تخلفی را مشاهده نمود، میبایست تخلف مشاهده شده را به مرجع صدور پروانه گزارش نماید.پس ذکر این نکته ضروری است توقف و تخلف دو واژه کاملا جدا هستند.
همچنین بنا به اقتضای خطرات مرحله گودبرداری، بند ۱۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری ها یک ابزار قوی برای مهندسان ناظر است تا در صورتی که خطری را در این مرحله از پروژه احساس نمودند و مالک( مجری) نسبت به اجرا صحیح پروژه ممانعت کرد و یا به سرعت نسبت به رفع مغایرت ها و هشدار های ناظر اقدام ننمود، در گزارش خود به آن اشاره نماید. سئوال پرتکرار دیگری که برخی از ناظرین در این خصوص دارند ، ترس از شکایت مالک به دلیل درخواست ناظر برای اجرای بند ۱۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری هاست، چرا که گاهی ناظران فکر میکنند چون شهرداری بر اساس این قانون و رفع خطر ۱۵ درصد هزینه بالاسری از مالک در یافت میکند ، مالک میتواند جهت تحمیل هزینه اضافی از ناظر شکایت نماید در صورتی که این موضوع به هیچ وجه صحیح نیست.چرا که در تبصره همین بند ،نظر مامور فنی شهرداری لازم و ضروری است و از این حیث نیز مسئولیتی گریبانگیر ناظر محترم نیست.
در ذیل کامل و عیناً بدان اشاره میکنیم.
بند ۱۴ – ماده ۵۵ قانون شهرداری ها
(اصلاحی ۱۳۴۵/۱۱/۲۷) – اتخاذ تدابیر موثر و اقدام لازم برای حفظ. شهر از خطر سیل و حریق و همچنین رفع خطر از بناها و دیوارهای شکسته و پوشاندن چاهها و چالههای واقع در معابر عمومی و جلوگیری از گذاشتن هر نوع اشیاء در بالکان ها و جلوی اطاقهای ساختمانهای مجاور و معابر عمومی که افتادن آنها موجب خطر برای عابرین است و جلوگیری از نصب ناودان هائی که باعث زحمت یا خسارت مردم باشد.
تبصره (الحاقی ۱۳۴۵/۱۱/۲۷) – در کلیه موارد مربوط به رفع خطر از بناها و غیره و رفع مزاحمتهای مندرج در ماده فوق شهرداری پس از کسب نظر مامور فنی خود به مالکین یا صاحبان اماکن یا صاحبان ادوات منصوب ابلاغ مهلتدار متناسبی صادر مینماید و اگر دستور شهرداری در مهلت معیّن به موقع اجراء گذاشته نشود شهرداری راسا با مراقبت مامورین خود اقدام به رفع خطر یا مزاحمت خواهد نمود و هزینه مصروف را به اضافه صدی پانزده خسارت از طرف دریافت خواهد کرد.
مهندس , مهندس ناظر , ناظر
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.